Komentarji

Spodaj so podani nekateri komentarji/vtisi iz različnih Eurofestov

Avi Resch, športni direktor Maccabi Tel Aviv, Izrael

27.EUROFEST je bil za nas že četrti zaporedni nastop na tem velikem turnirju. Zakaj smo se torej odločili postati redni udeleženci turnirja EUROFEST? Začnimo z ljubkim, varnim in tako vabljivim mestom Koper, z lepo plažo, čudovitimi ulicami, kavarnami in restavracijami, vse v kratki relaciji. Nadaljevali bomo z velikim, barvitim in zabavnim festivalom, ki se odvija med, pred in po rokometnih tekmovanjih, ki mladim udeležencem nudijo veliko veselja. Organizacija tekmovanja, raven namestitev, prijetna in vljudna postrežba naredijo turnir od katerega mladi športniki odnesejo neverjetne izkušnje, tako s športnega kot tekmovalnega vidika kot tudi iz družbenih izkušenj, ki jih pridobivajo. Vsem rokometnim klubom na svetu lahko zelo priporočam, da sodelujejo na tem čudovitem turnirju. Zagotovo bomo na 28. rokometnem festivalu EUROFEST, že petič zapored.
Avi Resch športni direktor Maccabi Tel Aviv, Izrael

Imad Yacoubi, Chênois Genève Handball, Švica

"Letos smo prvič sodelovali na Eurofestu. V zadnjih letih smo že sodelovali na drugih turnirjih. Eurofest je najboljši za nas, zelo dobro organiziran turnir. Odličen, tako kot vreme in hrana. Spoznali smo nove prijatelje in tudi druge rokometne kulture. Sodelovali smo s 7 ekipami in se že veselimo sodelovanja na 28. Eurofestu."
Imad Yacoubi Chênois Genève Handball, Švica

Iva Jonova, Handball Jindrichuv Hradec, Češka

Letos smo se Eurofesta udeležili že sedmič. Eurofest je naš najljubši turnir, saj je zelo dobro organiziran in poteka v prečudovitem obmorskem mestu. Vsako leto s seboj vzamemo nekoga novega in prav vsi se zaljubijo. Na letošnjem 27. Eurofestu smo tekmovali v dveh kategorijah, 2006 in mlajši ter 2005 in mlajši. Obe ekipe so se zelo izkazale, saj smo domov odnesli drugo in tretje mesto. Tekom turnirja so naša dekleta dale vse od sebe in uživale v prijetnem vzdušju. Bile so dobre tekme, zelo lepe večerne prireditve in super atmosfera, ki jo ponuja obmorsko mesto. Veselimo se ponovnega druženja naslednje leto.
Iva Jonova Handball Jindrichuv Hradec, Češka

Ernst Stangel,

"Menim, da je Eurofest eden najboljših mladinskih turnirjev v Evropi. Sem spada tudi odličen ambient z morjem, ki ustvarja zelo prijetno vzdušje in počutje. Zaradi tega se v Izolo zelo radi vračamo, saj se tako igralci kot starši v tem okolju odlično počutimo. Tekem ni ne preveč, ne premalo, tako da je dovolj časa za kopanje, izlet z ladjo in druge dogodivščine. Zaposleni v sprejemni pisarni so zelo prijazni in se trudijo ustreči vsem željam. Moj osebni razlog za obisk Eurofesta pa je osebno poznanstvo in zelo dobro, dolgoletno prijateljstvo s Tonetom Baričem, organizatorjem tega festivala."
Ernst Stangel

Abas Arslanagič,

"Na Eurofestu nisem prvič, saj sem na ta festival že velikokrat pripeljal ekipe. Festival pravzaprav ne more biti več le Eurofest, temveč bi ga lahko mirno preimenovali v »World fest«, saj se dogodka udeležujejo ekipe iz praktično celega sveta. Pri takem dogodku govorimo o splošni socializaciji, spoznavanju ekip na igrišču in izven tega. Kar se tiče rokometne stroke, glede na to, da ekipe prihajajo iz različnih držav in šol, je tudi igranje različno. Igralci se učijo novih stilov igranja, se spoznajo z različnimi vrstami nasprotnikov, kar jih izoblikuje v boljše igralce. Tekmovanje na takih festivalih je zelo pomembno, še posebej za mlade igralce."
Abas Arslanagič

Olga Čečkova, bivša igralka RK Krim in sedanja trenerka v istoimenskem klubu, Punca na desni strani

"K vsemu temu (op., kar je povedala Deja Doler) bi dodala, da sem se Eurofesta prvič udeležila kot trenerka pred sedmimi leti. Imam samo dobre spomine na ta dogodek. Važno je, da je doživetje tudi izven igrišča, kar pomeni spoznavanje drugih kultur, super organiziran spremljevalni program itd. Všeč mi je, da se zvečer organizirajo tematski večeri, karaoke, kulinarični dogodek, kar je vedno zanimivo za dekleta in fante. Pred Eurofestom sem s svojo ekipo bila na turnirju v Makarski na Hrvaškem in nisem pričakovala, da bodo igralke imele dovolj moči in se prijavile na Eurofest, a sem bila presenečena, saj sem s celotno ekipo prišla v Izolo. Čestitke in zahvala organizatorjem ter celotni ekipi, ki dela pošteno. Osebje je zelo prijazno in odgovori na vsako vprašanje."
Olga Čečkova, bivša igralka RK Krim in sedanja trenerka v istoimenskem klubu Punca na desni strani

Deja Doler, bivša igralka RK Krim in sedanja koordinatorka v istoimenskem klubu, Punca na levi strani

"Eurofest sem doživljala že v času, ko sem bila aktivna igralka. Same prireditve se kot igralka sicer nisem nikoli udeležila, ampak sem vedno vedela, da je to bil lepši del sezone. Po tekmovalnem delu se mlade ekipe priključijo zabavi, temu rokometnemu prazniku. Ponosna sem, da imamo v Sloveniji Eurofest in tako lahko to naše malo obmorsko mesto obiskujejo mladi iz celega sveta. RK Krim prihaja na Eurofest že deseto leto zapored. Čeprav smo vabljeni na številne turnirje, je Izola vedno v prvem planu, ker je to odlično doživetje. Naša najmlajše igralke komaj čakajo, da so dovolj stare za udeležbo na Eurofestu in se rade vračajo v Izolo. Vse čestitke in pohvale organizatorju Tonetu Bariču."
Deja Doler, bivša igralka RK Krim in sedanja koordinatorka v istoimenskem klubu Punca na levi strani

Samuel Brajnik, RD Nova Gorica,

»Kot trener sem prvič tu in z ekipo smo zadovoljni. Rezultati so spodbudni, kot je tudi dejstvo, da se fantje ne družijo virtualno, pač pa v resnici spoznavajo nove prijatelje. Tekme so kar enakovredne, prevladuje pa športni duh. Sodelovanje na Eurofestu je dobra izkušnja za fante, tako da še pridemo«.
Samuel Brajnik, RD Nova Gorica

Nina Savnik, ekipa Miške-Brežice,

»Že četrtič sem na Eurofestu in se rada vračam. Združujemo morje, rokomet in spoznavanje novih ljudi. Igramo bolj sproščeno kot v prvenstvu, saj tu ni pritiska. Je pa dobra volja,tako da pridem še petič.«
Nina Savnik, ekipa Miške-Brežice

Yme Bertels, Belgija,

»Prvič sem na Eurofestu, ki je dobro organiziran turnir. Atmosfera je odlična, vreme in hrana tudi. Včeraj smo spoznali nove prijatelje, sicer pa se tu igra hitrejši rokomet kot pri nas. Gre nam dobro, upamo na najboljše.«
Yme Bertels, Belgija

Siniša Orlović, RK Trsat, Hrvaška,

»V Izolo hodimo že deset let zaporedoma, saj je turnir dobro organiziran. Vsako leto se srečujemo z različno težavnostjo nasprotnikov in različnimi rokometnimi šolami in stili, kar je dobro za napredek naše ekipe. Sicer je Eurofest stalnica naših vsakoletnih potovanj, saj se naši igralci v Izolo radi vračajo.«
Siniša Orlović, RK Trsat, Hrvaška

Davor Varga, Čakovac, Hrvaška,

»Tu sem prvič in za nas je to največji turnir doslej. Organizacija je dobra in prihodnje leto pridemo še z več ekipami. Med nasprotniki smo naleteli na več kvalitetnih ekip, sicer pa je ob igranju rokometa glavni namen, da druženje mladih športnikov.«
Davor Varga, Čakovac, Hrvaška

HSU YA HSUAN, Tajvan,

»Letos nas je dopotovalo okoli 70 igralcev. Sama sem drugič in mi je zelo všeč. Za nas so tekme nekoliko težje, ker so nasprotniki večinoma višji. Pri druženju s preostalimi nam zaradi jezika še ne gre najbolje. Sicer smo zelo zadovoljni«.
HSU YA HSUAN, Tajvan
sponzorji


Eurofest d.o.o., Ulica 15. maja 21, 6000 Koper | Fax: (+386)-5-640-41-10 | info@eurofest.si
web: tauron.si / 2011