Prijavljene ekipe za 24. Eurofest

Priprave na 24. EUROFEST - Evropski rokometni festival so že v polnem teku. Lansko leto se je Koper, kot mesto domačin, pokazal v najlepši luči. Navdušeni udeleženci 23. EUROFESTA so se prepričali v odlične pogoje, ki jih Koper nudi za organizacijo take mednarodne prireditve: vrhunska športna infrastruktura, pester nabor različnih namestitvenih kapacitet in prijeten mediteranski ambient. Zato smo prepričani, da se bo  24. EUROFESTA  udeležilo še večje število ekip iz različnih koncev sveta. To potrjujejo tudi že dosedanja povpraševanja in prijavljene ekipe.

Predstavljamo vam ekipe/klube, ki so že prijavljeni na 24. EUROFESTU:

Selekcija Doubs (FRANCIJA)Veseli nas, da se selekcija Doubsa že tretjič zapored udeležuje EUROFESTA.

 
Na 24. Eurofestu  bodo sodelovali z naslednjimi selekcijami:

- fantje letniki 2003 in 2004

- dekleta letniki 2003 in 2004

V selekciji Doubsa trenirajo z izbranimi rokometaši in rokometašicami starimi 11 do 14 let. V tem obdobju nastopajo s svojimi selekcijami v raznih prvenstvih Francije. V sezoni 2008/09 so dekleta postala prvakinje francoskega prvenstva, medtem ko so fantje istega leta zasedli tretje mesto.

 Na 23. Eurofestu so dosegli naslednje rezultate:

- dekleta letnik 1998 : 6. mesto,

- dekleta letnik 2003 : 3. mesto,

- fantje letnik 1998: 3. mesto,

- fantje letnik 2003 : 3. mesto.  

UODL Tassin/Brindas (FRANCIJA)Rokometni klub UODL Tassin/Brindas se tokrat prvič udeležuje EUROFESTA.

Na 24. Eurofestu bodo sodelovali z naslednjimi ekipami:

- fantje letniki 1997, 1999, 2002 in 2003

- dekleta letnik 2002

UODL Tassin iz mesta Brindas je bil ustanovljen leta 1965. To je peti najstarejši klub v regiji Rhone-Alpes. V klubu imajo 21 ekip, moške in ženske selekcije od 5. leta dalje. S 330 registriranimi igralci v letu 2011, so uvrščeni  med 10 največjih klubov v regiji. Klub se z odlično igro poteguje za najvišja mesta tako v Franciji kot tudi v Evropi. Klub ima tudi 4 igralce, ki sodelujejo v mladinskih reprezentancah Francije oz. so igrali ali še igrajo za Francijo kot dvakratni svetovni prvak.

 

Uilenspiegel Wilrijk (BELGIJA)

 

Ta klub je največji v Belgiji. Skupno ima več kot 300 članov. V Belgiji rokomet trenutno ni zelo priljubljen šport zato klub trdo dela na tem, da se izboljšajo in tako vsako leto postanejo močnejši.

 Vsi člani kluba so močno usmerjeni v delo in razvijanje mladih rokometašev. Klub ima več kot 100 igralcev, ki so mlajši od 19 let.

 Ekipa, ki prihaja na prihajajoči Eurofest, se je turnirja udeležila že trikrat. Še posebej jim je bilo všeč rokometno vzdušje na turnirju v kombinaciji z lepotami, ki jih ponuja naša država.

 Na 24. Eurofest bodo trenerji: Roel Kiebooms, Wim Verberck, Koen Loier, Sofie Baudewijn, Bram Thoné in koordinatorka trenerjev Giannnoula Tsakitzidis pripeljali naslednje ekipe:

- fantje letnik 2001 in 2002

- dekleta letnik 2001 in 2002

 

RK MITOL SEŽANA ( SLO )

 

Zadnja prijava je prispela iz »sosednje » Sežane. Miloš Cotič prihaja na 24.EUROFEST z ekipo dečkov letnik 2002 RK MITOL SEŽANA.

 

 

HvH Zandvliet ( BELGIJA )

Hvh Zandvliet je rokometni klub iz Antwerpna – Belgija. Ustanovljen je bil leta 1965. Klub se primarno ukvarja z mladimi rokometaši, katere trenerji usmerjajo k tem, da postanejo čim boljši. Tokrat se bodo njihove ekipe že šestič udeležile EUROFESTA. Turnir jim služi za » ustvarjanje ekipnega duha » in skupnega preživljanja počitnic.

 

Ekipi dečkov letnik 1999 in 2002 bosta vodila Roel Van Beeck - Axl Van Ginneken.

 

 

Stenungsunds HK (ŠVEDSKA)

 

Klub Stenungsunds HK je bil ustanovljen leta 1967. Skupno ima 18 ekip, katere vključujejo kategorije otrok od 5 - 6 let do članske ekipe.

Moto kluba je, da vsi igralci, ne glede na starost, se morajo ob rokometu ZABAVATI, izkazovati  SPOŠTOVANJE in vedno ostati  POZITIVNI.

Klub iz Stenungsunds HK bo letos prvič nastopal na Eurofestu. Nastopali bodo v kategoriji  dečkov rojenih leta 2002.

 

 

RADLICE PRAHA (ČEŠKA)

 

Nova prijava na 24.EUROFEST je prispela iz Češke. Na turnir se je prijavila ženska ekipa Radlice Praha, ki se je zbrala samo za igranje na EUROFESTU. Igralke prihajajo iz različnih klubov v Pragi. Upajo, da bodo na letošnjem 24.Eurofestu dosegle odmevnejši rezultat !!

 

SPORTING NEERPELT (BELGIJA)

 

Najnovejša prijava za EUROFEST je prišla iz Belgije.

Klub Sporting Neerpelt je zelo znano ime v belgijskem rokometu in ima okrog 250 članov. Njihove mlade kategorije pa uspešno nastopajo na državnih prvenstvih.

Na lanskem Eurofestu je ekipa deklic zelo uživala zato bodo to leto poleg ekip deklic prišle tudi ekipe dečkov. Vsi bodo uživali v prijetnem okolju in poletnem soncu.

Na 24. EUROFESTU bodo nastopale ekipe dečkov U15, U17, U19 in deklic U15 in U17.

 

RD HERZ ŠMARTNO (SLOVENIJA)

 

Slika: letniki 1997

 

Slika: letniki 2001

 

 

V veselje nam je, da se bo 24. Eurofesta udeležilo RD Herz Šmartno. Klub je svojo prvo ligaško tekmo odigral že leta 1965. Dejstvo, da klub zelo dobro dela z mladimi rokometaši, se je pokazalo v sezoni 2002/03, ko so mlajši dečki B osvojili 3. mesto in uspeh leto za tem ponovili. Društvo danes šteje okoli 170 članov. Pri mlajših selekcijah se lepo vidi napredek v kvaliteti igre v zadnjem letu in tudi volja in pristop do tekem in treningov je na pravem mestu.

Na 24. Eurofestu bosta sodelovali ekipi dečkov 1997 in 2001.

RK KRŠKO (SLO)

RK KRŠKO

Pozdravljeni! RK Krško deluje že kar 60 let v slovenskem rokometnem prostoru. Klub se posveča delu z mladimi, kar kažejo tudi rezultati zadnjih nekaj let. Podmladek RK Krško je bil večkrat na turnirju zaključne četverice, kjer so trikrat osvojili tudi naslov državnih prvakov. Prav tako se je klub že večkrat uspešno nastopil na Eurofestu. Trenutno je v klubu 6 mlajših selekcij, ki uspešno nastopajo v državnem prvenstvu. Na 24. Eurofestu bo nastopala ekipa dečkov 2003.

 

V/ DUNAJ EKSPONAT WAT FUNHAUS/ GRG 15

U- 18

U- 18

U-15

U- 15

U-13

U-13

V / DUNAJ EKSPONAT WAT FUNHAUS / GRG 15 kot organizator največjega mladinskega rokometnega turnirja v Avstriji (letos 01-04 september / www.schmelz-turnier.at ) Poudarek dela društva je na mladini, naš klub zastopa preko 200 mladih. Nekateri naši igralci zastopajo tudi mladinsko reprezentanco Avstrije.

 

ELITA

Ekipa Elita se udeležuje mednarodnega turnirja na Eurofestu že štiri leta. Ekipo sestavljajo predvsem igralci iz Izole in Kopra. Prvi dve leti so fantje zasedli 4. mesto,ampak je obakrat zelo malo manjkalo do 3. mesta katerega pa so dosegli na 23. Eurofestu in s tem dobili dodatno motivacijo za naslednje tekmovanje,za se povzpet na še višjo stopničko. Na prvem mestu je,da se ekipa zabava in uživa v igranju rokometa. Igralci so zelo povezani med seboj in se poznajo že dolgo let zato ekipnega duha nikoli ne manjka. Hvaležni pa so tudi svojim sponzorjem in trenerju za dodatno pomoč.Kot rečejo oni sami : ''IZNAD SVIH: ELITA!''

ALL STAR TEAM KRŠKO

 

Ekipo sestavljajo fantje letnika 1997, ki večinoma prihajajo iz Krškega  .Ekipa je na 23. Eurofestu osvojila    1. mesto v kategoriji 1996. Igralci so v mlajših kategorijah dvakrat osvojili naslov državnih prvakov in še 2x bili 4. v Sloveniji. Ekipo vodi in sponzorira Jože Sintic.Fantom. To bo še zadnje druženje preden se zaradi študija razidejo. Na Eurofest, ki ga obiskujejo že od samega začetka njihove kariere, imajo same lepe spomine, tako na druženje kot tudi na nivo in kakovost turnirja.

Ekipa All star team Krško bo letos nastopila v kategoriji 1997.


sponzorjiEurofest d.o.o., Ulica 15. maja 21, 6000 Koper | Fax: (+386)-5-640-41-10 | info@eurofest.si
web: tauron.si / 2011